GRATIS Bomen en Struiken op Bomen Uitdeeldag 1, 2 en 3 Maart 2024
geplaatst/bijgewerkt 29 februari 2024

DIT WEEKEND! Op 1, 2 en 3 maart 2024 worden er weer op tientallen locaties door Nederland gratis bomen en struiken uitgedeeld. Ditmaal maar liefst 200.000. MeerBomenNu redt in de winter kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, natuurgebieden en slooplocaties. Overal komen boompjes op waar ze niet groot kunnen worden. Het plantgoed is gratis, circulair en veelal inheems.

Lees via deze link meer over de gratis bomen en struiken op Bomen Uitdeeldag

Via deze link vind je de locaties en data voor het afhalen van de bomen en struiken

 1. Op 1, 2 en 3 maart 2024 deelt Meer Bomen Nu 200.000 boompjes uit door heel Nederland als onderdeel van hun inspanningen om kansarme boompjes te redden.
 2. In de winter worden kansarme boompjes uit gemeenteparken, natuurgebieden en slooplocaties gered en herplant door MeerBomenNu.
 3. Het initiatief redt tienduizenden bomen die anders op ongeschikte plaatsen zouden opkomen, door ze uit te scheppen en elders te herplanten.
 4. Het gratis plantgoed is circulair en voornamelijk inheems, waardoor Nederland groener kan worden door hergebruik van bomen die anders verwijderd zouden worden.
 5. Bomenhubs, gerund door vrijwilligers, verzamelen, bewaren en delen deze geredde boompjes uit via lokale uitdeeldagen.
 6. Aanmelden bij een bomenhub in jouw omgeving stelt je in staat om gratis bomen en struiken op te halen op specifieke uitdeeldagen.
 7. Ondanks verschillende regels per bomenhub, krijgt men altijd een boom mee die goed is voor het klimaat en de biodiversiteit.
 8. De campagne heeft al 1,6 miljoen bomen en struiken weggegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van zaailingen die anders verloren zouden gaan.
 9. Deze “tweedehands” bomen, die al 5-7 jaar CO2 hebben opgeslagen, worden uitgedeeld om elders te worden geplant, wat directe klimaatwinst oplevert.
 10. Door het hergebruik van bomen en struiken verbetert de biodiversiteit, aangezien de geplante plekken nieuwe voedsel- en schuilplekken bieden voor verschillende dieren.

3 Reacties

 1. Waarom niet in heel nederland?Ik wil ook meedoen,maar oa Zuid-Holland is uitgesloten helaas..
  Jammer want ik heb grond genoeg voor struiken/bomen.

  Antwoord
  • Ik wil ook meewerken,helaas ben ik ook woonachtig in Zuid-Holland.Ik wil graag struiken ontvangen om te planten.

 2. een gewldig idee Helaas ik woon 7 hoog en zou niet weten welke planten/boom er op mijn balkon zou gedijen . Het liefste zoiela als een vlinder boom maar hoe kom ik dan een plantjes/zaden ook ik wil graag vergroenen Mijn balmon daar staat de zon smiddags

  Antwoord

Een reactie versturen

Vul je je e-mailadres in, dan word je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief. Leuke en nuttige reacties doen automatisch mee met de nieuwsbriefverloting!

Categorieën

Nieuwsbrief Winactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win 4 HEMA koningsdagtompoucen op 27 april 2024!