GRATIS Evenement: Kom in de Kas 6 en 7 april 2024
geplaatst/bijgewerkt 5 april 2024

DIT WEEKEND! In het weekend van 7 en 8 april kan je verspreid over 112 locaties in Nederland een bezoekje brengen aan de (glastuinbouw)kassen. Tijdens Kom in de Kas kun je zelf in de kassen kijken hoe bloemen, planten en groenten groeien. Ook zijn er veel leuke activiteiten, ook voor de kinderen, zoals bloemschikken, plantje potten tot speurtochten en mag je op vele locaties ook lekker proeven.

Vind op de officiële website van Kom in de Kas meer informatie over het weekend evenement

Bekijk hier op welke locaties Kom in de Kas allemaal wordt georganiseerd

Wat is Kom in de Kas?

Het ‘Kom in de Kas’ evenement is een jaarlijks terugkerend festijn in Nederland dat de deuren opent naar de intrigerende wereld van de glastuinbouw. Het is een unieke gelegenheid voor mensen van alle leeftijden om een kijkje te nemen achter de schermen van de Nederlandse tuinbouwindustrie, een sector die wereldwijd bekend staat om zijn innovatie, efficiëntie en duurzaamheid.

Gedurende het evenement openen talloze kassen verspreid over het land hun deuren voor het grote publiek. Bezoekers krijgen de kans om te zien hoe groenten, fruit, bloemen en planten worden gekweekt in gecontroleerde omgevingen, zoals kassen en kassencomplexen. Het biedt een unieke kans om te leren over de verschillende teeltmethoden, technologieën en duurzame praktijken die worden toegepast in de moderne glastuinbouw.

Voor veel mensen is het ‘Kom in de Kas’ evenement een leerzame en vermakelijke ervaring. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door de kassen, interactieve tentoonstellingen, proeverijen van verse producten en educatieve activiteiten voor kinderen. Het is een gelegenheid om vragen te stellen aan telers en experts over alles wat met tuinbouw te maken heeft, van zaad tot oogst en van klimaatbeheersing tot bestrijding van ziekten en plagen.

Een van de hoogtepunten van het evenement is de mogelijkheid om de diverse gewassen te bewonderen die in de kassen worden gekweekt. Van sappige tomaten en knapperige komkommers tot kleurrijke bloemen en exotische planten, bezoekers worden ondergedompeld in een zee van natuurlijke schoonheid en aromatische geuren. Het is een uitgelezen kans om de diversiteit en het vakmanschap van de Nederlandse tuinbouw te ervaren.

Daarnaast biedt het ‘Kom in de Kas’ evenement ook een platform voor de glastuinbouwsector om haar innovaties en duurzame praktijken te presenteren aan het grote publiek. Bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste technologieën op het gebied van energiebesparing, watermanagement, biologische bestrijding en circulaire economie die worden toegepast in de moderne kassenbouw.

Al met al is het ‘Kom in de Kas’ evenement niet alleen een viering van de Nederlandse tuinbouw, maar ook een inspirerende en educatieve ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van voedselproductie en duurzame landbouw. Het biedt een unieke kans om de magie van de glastuinbouw te ontdekken en te waarderen, en om een dieper inzicht te krijgen in de cruciale rol die deze sector speelt in ons dagelijks leven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Nieuwsbrief Winactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win de maand juli een Krasloten cadeaupakket!