GRATIS Evenement: Landelijke Sterrenkijkdagen 2024
geplaatst/bijgewerkt 15 maart 2024

HERINNERING! In het weekend van 15, 16, en 17 maart 2024 staat alweer de 48e editie van de Landelijke Sterrenkijkdagen op het programma. Op veel plaatsen zoals publiekssterrenwachten, maar ook veel particuliere instellingen zal men welkom zijn om eens door een telescoop naar objecten aan hemel te kijken. Er is meestal ook een programma dat niet van een heldere hemel afhankelijk is.

Lees via deze link meer over de Landelijke Sterrenkijkdagen 2024

Let op: een aantal evenementen zijn niet geheel gratis of moet je van te voren voor reserveren. Plan je uitje dus goed!

De aankomende Landelijke Sterrenkijkdagen van 2024 beloven een onvergetelijk weekend te worden voor liefhebbers van de kosmos, gepland op 15, 16 en 17 maart. Met een mix van spannende activiteiten, boeiende workshops en adembenemende observatiemogelijkheden, zullen deze dagen een uitnodigende gelegenheid bieden voor mensen van alle leeftijden om de wonderen van het heelal te verkennen.

Op meer dan 50 locaties verspreid over Nederland zullen telescopen worden opgesteld, klaar om bezoekers mee te nemen op een reis door de nachtelijke hemel. Of je nu een doorgewinterde sterrenkijker bent of voor het eerst een telescoop bekijkt, er is voor elk wat wils tijdens dit evenement. Deskundige astronomen en enthousiaste amateur-sterrenkijkers zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen, waardoor bezoekers een dieper inzicht krijgen in de mysteries van het universum.

Naast het observeren van de sterrenhemel zullen er ook educatieve workshops worden gehouden, waar deelnemers meer kunnen leren over astronomie, van de basisprincipes van het waarnemen van de hemellichamen tot complexe astronomische fenomenen. Speciale activiteiten voor kinderen zullen ook beschikbaar zijn, ontworpen om hun nieuwsgierigheid naar de ruimte aan te wakkeren en hun verbeelding te prikkelen.

De Landelijke Sterrenkijkdagen van 2024 beloven niet alleen een educatieve ervaring te zijn, maar ook een gelegenheid om gemeenschappen samen te brengen en een gevoel van verwondering te delen over de onmetelijke omvang van het universum. Of je nu komt om te leren, te observeren of gewoon te genieten van de schoonheid van de sterrenhemel, deze dagen bieden een unieke kans om deel uit te maken van iets groters dan onszelf.

Dus markeer je agenda en bereid je voor op een weekend vol ontdekkingen en avonturen onder de sterren tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen van 2024 op 15, 16 en 17 maart. Wees gereed om je te laten betoveren door de schoonheid van het universum en om nieuwe inzichten op te doen die je kijk op de wereld zullen veranderen.

1 Reactie

  1. Jammer, bij Sterrenwacht Copernicus in Overveen moet je tijdens dit weekend juist wel betalen, terwijl de reguliere sterrenkijkavonden, die er elke vrijdagavond zijn, zijn gratis.

    Antwoord

Een reactie versturen

Leuke en nuttige reacties doen automatisch mee met de Nieuwsbrief Winactie! Vul je je e-mailadres in, dan word je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Categorieën

Nieuwsbrief Winactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win de maand juni een Krasloten cadeaupakket!