GRATIS Linnen Tas
geplaatst/bijgewerkt 7 maart 2024

Breng jij wel eens iets naar de Voedselbank? Om je aan te blijven moedigen kan je nu gratis een leuke linnen tas bestellen met opdruk van diverse supermarktproducten zoals koffie, broccoli, spaghetti, olijfolie, wortels, melk, soep in blik en nog een aantal andere producten. In de tas kan je dan de spullen wegbrengen. De Tas wordt gratis naar je opgestuurd.

Bestel via deze link de gratis linnen tas

Wat is de Voedselbank?

De voedselbank vervult een cruciale rol in het ondersteunen van mensen die te maken hebben met voedselonzekerheid en financiële moeilijkheden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het nut van de voedselbank:

 1. Voedselvoorziening voor mensen in nood: De voedselbank biedt gratis voedselpakketten aan mensen die zich in een financieel benarde situatie bevinden. Dit kan het verschil betekenen tussen wel of geen maaltijd op tafel hebben voor individuen en gezinnen die worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen.
 2. Verspilling van voedsel tegengaan: De voedselbank speelt een essentiële rol bij het verminderen van voedselverspilling. Veel voedselbanken ontvangen donaties van supermarkten, restaurants en voedselproducenten van overtollige, maar nog steeds eetbare producten die anders mogelijk zouden worden weggegooid.
 3. Betrokkenheid bij de gemeenschap: De voedselbank brengt gemeenschappen samen door mensen aan te moedigen om te doneren, vrijwilligerswerk te doen en bewustzijn te creëren over voedselonzekerheid. Dit helpt niet alleen degenen in nood, maar versterkt ook de sociale cohesie en het gevoel van solidariteit binnen een gemeenschap.
 4. Ondersteuning van kwetsbare groepen: De voedselbank richt zich vaak op specifieke groepen die bijzonder kwetsbaar zijn voor voedselonzekerheid, zoals alleenstaande ouders, werklozen, daklozen en ouderen. Door gerichte steun te bieden, kunnen ze deze groepen helpen omgaan met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.
 5. Overbruggingshulp bieden: Voor mensen die te maken hebben met financiële tegenslagen, kan de voedselbank een overbrugging vormen totdat ze weer op eigen benen kunnen staan. Door hen tijdelijk van voedsel te voorzien, kunnen ze zich richten op het herstellen van hun financiële stabiliteit zonder zich zorgen te hoeven maken over hun basisbehoeften.

Al met al speelt de voedselbank een essentiële rol in het ondersteunen van mensen in nood, het verminderen van voedselverspilling en het versterken van gemeenschappen. Het is een waardevolle bron van steun die een aanzienlijk verschil kan maken in het leven van degenen die het het hardst nodig hebben.

Hoe komt de Voedselbank aan zijn producten?

De voedselbank krijgt zijn producten voornamelijk door donaties van verschillende bronnen. Enkele belangrijke manieren waarop de voedselbank aan zijn producten komt, zijn:

 1. Supermarkten en winkels: Veel supermarkten en winkels doneren overtollige voorraden aan de voedselbank. Dit kunnen producten zijn die binnenkort de houdbaarheidsdatum bereiken, maar nog steeds veilig zijn om te consumeren, of producten met beschadigde verpakkingen die niet langer voor de verkoop geschikt zijn.
 2. Voedselproducenten en groothandels: Voedselproducenten en groothandels kunnen ook donaties doen aan de voedselbank. Dit kan gaan om overschotten, producten met verpakkingsfouten of producten die niet aan de standaardverkoopcriteria voldoen.
 3. Lokale boeren en tuinders: Sommige voedselbanken werken samen met lokale boeren en tuinders om overtollige oogsten te ontvangen die anders mogelijk verloren zouden gaan vanwege overproductie of cosmetische afwijkingen die geen invloed hebben op de eetbaarheid van het voedsel.
 4. Voedselverwerkende bedrijven: Bedrijven in de voedselverwerkende industrie kunnen donaties doen van ingeblikt voedsel, ingrediënten of verwerkte voedselproducten die niet aan de vereisten voldoen voor de detailhandel.
 5. Individuele donaties: Mensen kunnen ook individueel voedsel doneren aan de voedselbank door bijvoorbeeld niet-bederfelijke voedingsmiddelen in te zamelen tijdens voedsel-aandrijvingen of door rechtstreeks naar de voedselbank te brengen.
 6. Overheidsprogramma’s: In sommige gevallen kunnen voedselbanken ook profiteren van overheidsprogramma’s die gericht zijn op het ondersteunen van voedselhulporganisaties door middel van subsidies, fondsen of voedseltoewijzingen.

Door middel van deze donaties kunnen voedselbanken voldoende voedselvoorraad opbouwen om te voorzien in de behoeften van degenen die afhankelijk zijn van hun diensten.

0 reacties

Een reactie versturen

Vul je je e-mailadres in, dan word je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief. Leuke en nuttige reacties doen automatisch mee met de nieuwsbriefverloting!

Categorieën

Nieuwsbrief Winactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win 4 HEMA koningsdagtompoucen op 27 april 2024!