GRATIS Tulpen Plukken op het Museumplein 20 januari 2024
geplaatst/bijgewerkt 12 januari 2024

Pluk op zaterdag 20 januari 2024 gratis tulpen op het Museumplein in Amsterdam, hier is namelijk de aftrap van het nieuwe tulpenseizoen. Op deze dag wordt het plein omgetoverd tot pluktuin met maar liefst 200.000 tulpen. Plukken kan van 13.00 tot 16.30 uur. Het thema van 2024 is ‘Let’s Dance!’ en de tuin wordt geopend door DJ en producer: Hardwell.

Lees via deze link meer over de Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag is een bruisend en kleurrijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Nederland en de officiële start van het tulpenseizoen markeert. Het festijn wordt doorgaans gehouden op de derde zaterdag van januari op het Museumplein (voorheen op de Dam) in Amsterdam. Tijdens Nationale Tulpendag wordt een enorme tuin gecreëerd op het plein, gevuld met een prachtige variëteit aan tulpen in verschillende kleuren.

Mensen van diverse achtergronden verzamelen zich om gratis hun eigen tulpen te plukken uit deze tijdelijke tuin, wat zorgt voor een feestelijke en gezellige sfeer. Het evenement symboliseert de schoonheid en diversiteit van tulpen in de Nederlandse cultuur. Het dient als een vrolijke aankondiging van het aankomende tulpenseizoen, dat meestal in de lente begint en talloze bezoekers van over de hele wereld trekt om de prachtige bloeiende tulpenvelden te bewonderen.

Nationale Tulpendag benadrukt niet alleen het culturele en historische belang van tulpen in Nederland, maar bevordert ook een gevoel van gemeenschap doordat mensen samenkomen om de komst van de lente te vieren en te genieten van de natuurlijke pracht van deze geliefde bloemen. Het evenement is uitgegroeid tot een gekoesterde traditie, die kleur en vreugde brengt naar het hart van Amsterdam en de start van een seizoen vol bloeiende tulpen inluidt.

0 reacties

Een reactie versturen

Leuke en nuttige reacties doen automatisch mee met de Nieuwsbrief Winactie! Vul je je e-mailadres in, dan word je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Categorieën

Nieuwsbrief Winactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win de maand juni een Krasloten cadeaupakket!