GRATIS Zakje vergeet-mij-niet-zaadjes
geplaatst/bijgewerkt 7 maart 2024

Ontvang een gratis zakje met bloemzaadjes van de vergeet-mij-nietje plant, in het Engels ook wel forget-me-nots of scorpion grasses genoemd. Je ontvangt deze als je de training ‘GOED omgaan met dementie’ doet, om zo dementie beter te begrijpen en herkennen. Deze training is online en gratis en duurt ongeveer 15 minuten.

Start via deze link de training om jouw gratis zakje vergeet-mij-niet-zaadjes te ontvangen

Hoe gebruik je de vergeet-mij-niet-zaadjes?

Het verzorgen van vergeet-mij-nietje zaadjes is relatief eenvoudig, maar vereist wel wat aandacht voor detail. Hier zijn enkele tips voor het succesvol laten groeien van vergeet-mij-nietje zaadjes:

 1. Bodem en plantplaats: Kies een locatie met goed doorlatende grond en waar de planten gedeeltelijke schaduw kunnen krijgen. Vergeet-mij-nietjes gedijen goed in vochtige, maar niet te natte omstandigheden.
 2. Zaaien: Zaai de zaadjes in het vroege voorjaar of in de herfst direct op de grond of in potten. Druk de zaadjes lichtjes aan, maar bedek ze niet te diep met aarde, omdat ze licht nodig hebben om te ontkiemen.
 3. Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, vooral tijdens de kiemperiode. Geef regelmatig water, maar vermijd doorweekte grond, omdat dit kan leiden tot schimmel- en rotproblemen.
 4. Temperatuur: Vergeet-mij-nietjes gedijen het beste bij gematigde temperaturen. Zorg ervoor dat ze worden blootgesteld aan koelere temperaturen tijdens het kiemproces, maar vermijd strenge vorst.
 5. Uitdunnen: Als de zaailingen een paar centimeter groot zijn, dun ze dan uit zodat ze ongeveer 15-20 centimeter van elkaar staan. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor de planten om zich te ontwikkelen.
 6. Bemesting: Geef de planten af en toe een lichte bemesting met een uitgebalanceerde meststof om de groei te bevorderen. Overbemesting kan echter leiden tot weelderige bladgroei ten koste van bloemvorming.
 7. Onderhoud: Verwijder regelmatig onkruid rondom de vergeet-mij-nietjes om concurrentie om water en voedingsstoffen te minimaliseren. Knip dode bloemen af om de bloei te bevorderen en de plant er verzorgd uit te laten zien.
 8. Overwintering: In de herfst sterven vergeet-mij-nietjes meestal af, maar ze kunnen in het voorjaar opnieuw uitzaaien als de omstandigheden gunstig zijn. Als je wilt dat ze in de volgende lente opnieuw bloeien, laat dan enkele bloemen staan ​​om zaden te produceren en zichzelf te verspreiden.

Door deze tips te volgen, kun je succesvol vergeet-mij-nietje zaadjes laten groeien en genieten van hun charmante bloemen in je tuin of op je balkon.

3 Reacties

 1. Ja, dat zou inderdaad handig zijn! Het zou geweldig zijn als de training beschikbaar is in verschillende talen, zodat meer mensen over de hele wereld kunnen profiteren van de kennis over het omgaan met dementie. Hopelijk bieden ze deze optie aan.

  Antwoord
 2. Wat een prachtig initiatief! Ik ben geïnteresseerd in het ontvangen van een gratis zakje bloemzaadjes van de vergeet-mij-nietje plant. Kan ik de online training “GOED omgaan met dementie” volgen in verschillende talen, of is deze alleen beschikbaar in het Nederlands?

  Antwoord

Een reactie versturen

Vul je je e-mailadres in, dan word je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief. Leuke en nuttige reacties doen automatisch mee met de nieuwsbriefverloting!

Categorieën

Nieuwsbrief Winactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win 4 HEMA koningsdagtompoucen op 27 april 2024!